Latvijci u Hrvatskoj-3

  • 1 min lasīšanai

Kā tik nesauc Horvātiju-,,Balkānu Pērle,, ,,Saules pielietais balkons,, ,,Atpūtnieku Paradīze,, utt....jā,nu ko tur vēl lai piebilst ? Saprotams,ka tas attiecas uz Adrijas Jūras piekrasti. Ziemeļu Horvātijā,Slavonijā un Baranjā ir pavisam cita Horvātija.Bet mums taču pats svarīgākais ir kristāldzidrā Adrijas Jūra,kurā izmērcēt pēc siltuma noilgojušās miesas !

Vieta,kur esam apmetušies saucas Arbanija,Čiovo sala.Ar tiltu tā savienota ar Trogiru.Mums pretī,pāri līcim,atrodas Splitas lidosta.No balkona redzamas lidmašīnas,kas paceļas ik pēc 10.minūtēm ! Pie kam,interesanti,ka tās maina pacelšanās virzienu.Ja vienu dienu pacelšanās notiek dienvidu virzienā,tad otrā dienā-jau ziemeļu virzienā ! Spriežam,kur tik daudz reisu,kas tur lido ? Nu,ne jau mēs vienīgie esam iecienījuši atpūtu pie Adrijas Jūras.Tur ir gan SAS,Rianair,Lufthansa u.c.,kas atgādā šurp saules un ūdens izslāpušos Eiropiešus.

Esam pamatīgi iedeguši,atpūtušies un izbaudījuši horvātu viesmīlību.Vēl gan īstā atpūtnieku sezona nav sākusies,lielie ceļotāju pūļi ieradīsies no 1.jūlija,kad lielākajai daļai sākas atvaļinājumi.Un arī cenas paaugstinās ar 1.jūliju-naktsmājām un apartamentiem,par 30 % Savukār mēs parīt dosimies uz Austriju,lai izbaudītu tās viesmīlību-nākamo nedēļu.Vēl tikai jāiegādājas kādi suvenīri,ko pārvest mājās palicējiem.Ko pārvest ? Tirgū var iegādāties žāvētas vīģes,olīveļļu,rakiju,riekstus medū,vai kaut ko paliekošu,par piemiņu no Horvātijas.

Vēl noteikti līdzi jāpaņem horvātu viesmīlību,labo garastāvokli un iegūtās pozitīvās emocijas.Palikušās kunas var atpakaļ nemainīt,jo vietējie saka,ka tik drīz vēl eiro nebūšot.Un gan jau nākamgad atkal gribēsies šurp atbraukt ! Visiem tiem,kuri vēl domā un plāno-braukt,vai nebraukt,varu tikai pateikt-brauciet,nevienu brīdi to nenožēlosiet ! Nav svarīgi cik tas maksā,jo to,ko iegūstam šādā ceļojumā-tās emocijas,prieku-to par naudu nopirkt nevar.Naudu,vai vērtslietas Jums var nozagt,bet redzēto un piedzīvoto-ne !!! Laimīgus ceļojumus visiem !



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais