Latvijci u Hrvatskoj-2.daļa.

  • 1 min lasīšanai

Šorīt ceļamies ar domu,ka pusdienās jāgrillē zivis Saimniecei labu ,labais grills,horvātu valodā-,,roštilj,,.Agri no rīta braucam uz Ribarnicu pēc zivīm.Zivju izvēle liela-doradas,bass,zubatac,brancin.Izvēlamies vecās,labās doradas.Tikko grills iekurts un liekam tās uz grilla-tā sainieces kaķene-,,mačka,,(horvātu val.) klāt ! Sēž un gaida,kad būs gatavas-apbrīnoju viņas pacietību ! Kaķi Horvātijā-mazi,tievi,izkaltuši-mūsu kaķis pret šamējiem ir kā milzis !

Gitas(mačkas vārds) gaidīšana atmaksājas-galvas atdodam-tās tiek notiesātas tā,ka ne kripatiņas pāri nepaliek !

Paši pieēdāmies kā rupuči ! Dzimst ideja-rītdien brauksim uz tirgu pēc ,,čevapčičiem,, (teļa+jēra gaļas pikantas ruletītes).Uz grilla būs labu-labie ! Šodien pūš pamatīgs vējš,viļņi ar pamatīgu troksni sitas pret krasta akmeņiem.Izdomājam,ka jābrauc salas otrajā pusē,tur vēja varētu būt mazāk.Čiovo salai var apbraukt apkārt 10-15.min.laikā.Bet uz Trogiras centru ved tikai viens tilts.Ap 10.00 no rīta sāk veidoties pamatīgi sastrēgumi.Šorīt nostāvējam 45.minūtes ! Jo pirms tilta saiet kopā abi ceļi,kas ved prom no salas.Nezinu,kādēļ nevar uzstādīt luksaforu,lai noregulētu satiksmi ?? Visdzīvākā vieta Trogirā ir tirgus.Tur satiekas draugi,paziņas,kaimiņi-un visi skaļi pārspriež gan vietējos,gan globālākus notikumus ! No rītiem kafejnīcas pilnas-dzer kafiju,uzsmēķē,uzsit klaču.Bet tur ir tikai vīrieši-nevienas sievietes ! Kārtība uz ielām tīri nosacīta,apstājas kur grib,iet pāri kur grib.Tīrība arī varētu būt augstākā līmenī...Bet visi smaidīgi,diezgan draudzīgi,uz kašķi nevelk neviens.

Auto stāvvietas Trogirā visas ir maksas.Iebrauc,izņem biļeti un pie izbraukšanas samaksā.Stundas likme-10.kunas.Pie kam kamera nofiksē tavu numura zīmi,un braucot ārā redz,vai esi nomaksājis ! Trogiras krastmalā,netālu no cietokšņa piedāvā interesantu izklaidi tūristiem-izbraucienus ar zemūdeni.Nelielas,stikla zemūdenes iebrauc jūrā un vari vērot jūras iemītniekus un visu pārējo.Tikai neiesaku šo izklaidi tiem,kuriem ir klaustrifobija-tad brauciens sabojāts arī citiem !

Vaicāju saimniecei,vai jūt izmaiņas,kopš iestāšanās Eiropas Savienībā(Europska Unija). Šis tas parādoties,bet pa lielam-viss pa vecam.Daži aizbraukuši peļņā uz Itāliju,Austriju,Vāciju.Imports vēl īpaši iekšā neplūst.Par eiro ieviešanu vēl neko nerunā.

Vakar uz ūdens notika glābēju apmācības-bija interesanti pavērot.Helikopters izpildīja dažādus lidojumus veicot cilvēku glābšanas inscinējumus.Ok,šobrīd pietiks-jāiet uz jūru.... Turpinājums sekos....



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais