Latvijci u Hrvatskoj

  • 1 min lasīšanai

Nu,bet protams,ka uz Horvātiju....atbildu visiem,kuri jautā;,,Kurp tad šovasar dosities atvaļinājumā.Nu,jā-ja Rīgas Jūras līcī šobrīd ir +10 C ūdens temperatūra,tad nav citu variantu.....Nu šogad arī Adrijas Jūra nav sasilis baseins-vien +22 C

Bet,mums,latviešiem tas ir pietiekami ! Ieradāmies Trogirā vēlu vakarā.Otrajā dienā,pēc brokastīm prom uz jūru ! Vēl īstā sezona nav sākusies-Apartmani,, ViDa,, esam vienīgie,bet mums tas pat vēl labāk.Jūra no apartamentiem-5.metru attālumā ! Bērniem-īsta paradīze !

Kas ir mainījies Horvātijā pēc iestāšanās ES ? Tirgū piedāvā augļus,zivis,suvenīrus. konobās- joprojām var nobaudīt odojakus(uz iesma grillētus cepešus-cūkas un aitas). Rakiju....ahā,rakiju gan vairs uz tirgus nopirkt nevar... ES to vairs neatļauj... Tagad jāprasa pārdevējai,lai klusi ieliek turziņā,lai neviens neredz ! Domāju ,ka drīz odojakus arī aizliegs Eiropas Savienības jaunās auto numura zīmes joprojām ir retums,pārsvarā braukā ar vecajām.Cenās īpašas izmaiņas nav,viss pa vecam.Pārsvarā viss vietējais-importa ir maz.Ļoti daudzi braukā ar skuteriem-pilnas ielas- sievietes,čaļi ar šlipsēm,onkuļi !

Šoreiz satiekam daudzus latviešus.Trogirā,Splitā,Primoštenā.Jā,zvana kolēģis;saka-,,esam Trogirā,kur esat Jūs ? Atbildu;,,Trogirā,netālu no Trogiras-Arbanijā ! Braucam kopā vakariņot !

Vakar uznāca pērkona negaiss,lija pamatīgi ! Bet vakarā devāmies uz jūru peldēties.Garām iet vietējie un visi skatās uz mums un groza galvas.Prasu saimniecei-kas par lietu ? Izrādās ka tik aukstā ūdenī vietējie neiet ! Nu jā,viņi ies rīt,vai parīt,bet mums laika ir,tik cik ir ! Turpinājums sekos.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais