I'm living la vida loca! BBQ, Norfolk, nedēļa, Washington, Baltimre, eksāmens

  • 3 min lasīšanai
  • 36 foto

Nepamānīju,ka nu jau pagājuši 2 mēneši...

Tā kā nāku no 8 stundu ilga rakstīšanas eksāmena, tad beidzot ir laiks pievērties arī citiem rakstu darbiem un noinformēt gan ģimeni, gan citus, ka esmu dzīva un vesela! Un tā pa pamazām....

Iepriekšējā nedēļas nogalē saņēmu uzaicinājumu doties uz Puerto Rico pāriša organizētu BBQ ballīti, neplānoti un kā par pārsteigumu ielūgta bija arī cita Puertorikāniete ar kuru iepazinos mūsu internacionālo klases psākumā, kā saka- pasaule ir maza. Atkal daudz ēdienu, dzērienu un jautru stāstu, iepazinu daudz jaunus cilvēkus, kas mācās klasi augstāk kā es un vienkārši bija ekselents vakars, kurš protams tik vienkārši nebeidzās, jo jādodas tak dejot un dziedāt karaoke (es tik cik atbalstīt). Dejas, dejas dejas un miegs nākamajā dienā līdz pusdienām...viss normāli! Tā kā prioekšā vēl vesela pusotra diena, tad protams ka nekāda palikšana visnīcā un kaut kas jādara, viens no tuvākajiem mērķiem - Norfolk!!! Ostas pilsēta and militārajām bāzēm, skaistu pastaigu molu, lielu iepirkšanās centru un vienkārši brīnišķīgu atmosfēru. Tā kā izrādās tā ir Lieldienu nedēļas nogale, tad liela daļa iesāžu 7dienā slēgta, tāpēc pa max visu, ko gribas redzēt ir jāpasēj 6dienas vakarā. Neko nepaspējām, bet atradām lielisku restorānu (No frill bar and grill) un labi paēdām. Pēc 5dienas trakās nakts arī nekāda ballīte 6dienā nebija pa spēkam, tāpēc visa Norfolkas apceļošana jāatstāj uz 7dienu. 7dienā laiks brīnišķīgs, kā reiz radīts krasta apskatei un pārpalikušās vakariņu kūkas apēšanai. Kā viens no krasta apskates objektiem (kā arī muzejs) ir ostas muzejs ar kaujas kuģi, kas piedalījies Desert storm operācijās Irākā. Amīši pat pašu mazāķo sīkumu mākpasniegt ar glanci, tāpēc redzēt ir ko un iespaidi labi.

Darba nedēļa kā nedēļa, lekcijas un gatavošanās pirmās fāzes eksāmenam. Pirms tād vēl viena noslēguma prezentācija, kurā uzņēmos pāris slaidus, kas prasīja pamatīgu sagatavošanos, bet vismaz viss priekš sevis. Grūtāk mācībās, vieglāk kaujā!!! Un tā nu pienāca kārtējā nedēļas nogale, tā kā amerikāņiem 5dienā eksāmens un mums brīvs, tad man tik cik mācīies savam eksāmenam un kurš gan mācās brīvdienās????? Ašā ideja - Vašingtona!!!

Vašingtona ir 2h braucienā no Fort Lee un tā kā katru gadu 3 nedēļas no marta beigām līdz aprīļa sākumam notiek ķiršu ziedēšanas festivāls, tad gribēju izmantot izdevību un to redzēt. Ierašanās piktdienas vakarā nozīmēja izstaigāt ievērojamākās vietas Vašingtonas centrā, tādas kā Baltais nams, Ēģiptes dāvinātais totēms, Nacionālais parks ar muzejiem un parlamenta ēka. Protams arī naksnīgie ķirši un viss cits, kas pa ceļam. Mīlu Vašingtonu d'ēļ tā vien, ka viss ir tik tuvs un sasniedzams. Turklāt te vienmēr būs ko darīt - muzeji, koncerti, pasākumi viss viss viss!!! Pēc lielo objektu apskates pulkstenis bija jau ap 10 vakarā, tāpēc vakariņas jāizvēlas vietā, kas vēl atvērta un paveicās ar jaunatvērtu tapas veida restorānu, kur ēdiens brīnišķīgs un veselīgs! Pēc iestiprināšanās atpakaļceļš uz viesnīcu un gulēt iet tak grēks, jādodas ielās!!! Pulkstenis ap 1 naktī un pošamies uz tuvāko klubu, par kuru atsauksmš rakstīts, ka apsargi ļoti rūpīgi izvēlas publiku un daudzi netiek ielaisti. Man tādu problēmu nav! KLubs lielisks. Mūzika laba, cilvēki skaisti, dejas līdz 3 rītā ar apziņu,ka nākamajā rītā pasūtītas brokastis un jau 9:30 jābūt uz Konstitūcijas ielas uz svētku parādi. Protams, ka sanāk vēlās brokatis ar pārpalikumiem, izrakstīšanās no viesnīcas un pa ceļam uz parādi apkārt stagā aizdomīgi daudz hokeja fanu.. Tā kā hokeja halle ir turpat Vašingtonas centrā, tad nolemju aiziet apskaīt vai vēl ir pieejamas biļetes, jo izrādās šodien notiek spēle starp Vašingtnas Capitals un Ņujorkas Rangers. No kāda mellā ielas malā iepērkam dārgas(65$) biļetes pašā halles stūrī un saprotams, ka vēl ir stundiņa, lai paspētu arī uz parādi. Sanāca noskatīties ien parādes beigas, bet bija gan orķestris, gan piepūšamas mantas, gan dejotāji, tā ka parāde izdevusies. Laiks hokejam!!! Ātrums, spēle un kvalitāte izcila, bet no publikas biju gaidījus lielāku atsaucību un troksni :( NU labi, jāņem vērā, ka Capitals zaudēja, bet tomēr...Dinamo spēles ir daudz aizraujošākas kaut ko fanu puses!

Pēc spēles lielais skrējiens uz ķiršu festivālu, jo galu galā tas tak bija galvenais mērķis. Cilvēku masas nenormālas, jo šajās dienās saplānots viss, ko vien pilsēta var sadomāt - maratons, festivāls, parāde, koncerti, hokejs u.t.t. Jāsaka paši ķirši elpu aizraujoši un sēdēšana krastā vērojot šos dabas skatus ir neaizmirstama. Pie katra koka pa selfiju un citu foto mākslu veidotājam un vispār atmosfēra fantastiska. Tuvojtis vakaram jāieņem lēmums - doties atpakaļ vai uz Baltimoru, kas ir vien 1stundas attālumā....protams, ka ceļš veda uz Baltimoru! Sastrēgumi un ceļojums bez iepriekšējas viesnīcas noveda līdz vājprātam, jo izrādās arī Baltimorā šajā nedēļas nogalē pasākumu jūra - vietējās beisbola komandas spēle, tetovētāju festivāls, karsējmeiteņu festivāls un vēl kautkāds pirātu festivāls. Un baltimora nav nemaz tk liela, tā ka visas viesnīcas izķertas un cilvējku masas nenormālas. Pēc nakstsmāju atrašamas 15km attālumā no centra, domas par nakts apskati nebija necik un atkal viss jāatliek uz nākamo rītu.

Kartīgs miegs, brokastis pārpildītā viesnīcā un ceļš uz Baltimoras centru. Pilsēta atgādināja Norfolku tik lielākos izmēros un man kā latvietei, kas pieradusi pie mazākām vietām Norfoka salīdzinoši patika labāk. bet ko nu par to, Baltimora ir iespaidīga ar krasta līniju, kas ved pilsētas centrā un pastaigām gar to, siekalas vien notek redzot tos dzīvokļus, kas atrodas krastā ar atsevišķo parkošanos vietu jahtām....sapnis ne dzīve!!! lai gūtu labāku iespaidu, nevarēju laist garām Speed dog ātrlaivas ekskursiju, kas beigās izrādījās kaka, jo no 50min ekskursijas, 40min no tām braucām ar superlenu ātrumu, jo atradāmies drošības zonā...booooriiingg!!!! Pusdienas Bubba Gump restorānā, kur viss iekārtots pr godu Foresta gampa filmai, Under Armor veikala apmeklējums, jo šī ir ir UA galvenās ēkas un fabrikas atrašānās vieta un tad jau ceļš atpakaļ uz Fort Lee...kā nekā nākamajā dienā eksāmens..

Kopumā, izcila nedēļas nogale! Ļoti ceru atgriezties gan Baltimorā gan Vašingtonā jo šājās pilsētās ir TIK daudz ko darīt!!! Brīnišķīga izvēle, ja vien gadās pa ceļam...



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais