Viesos brīvdienu mājas “Bramaņi”

  • 1 min lasīšanai
  • 3 foto

Ja iepriekš tika rakstīts par jauno naktsmītni – lauku mājām “Rogas”, tad šoreiz apskatīsim lauku tūrisma naktsmītni, kuras saimnieki bija vieni no pirmajiem, kas savas nama durvis vēra viesiem un ciemiņiem. Ir pagājuši vairāk kā 15 gadi, kopš 1999.gada Ziemassvētkos notika pirmais klientu organizētais pasākums brīvdienu mājā “Bramaņi”.

Brīvdienu mājas “Bramaņi” saimnieks Vairis Štolcers

Kā stāsta saimnieks Vairis Štolcers, tas nemaz nav bijis viegli dabūt kredītu tūrismam tajos gados, jo apkārtnē nav ne ar ko atšķīrusies no pārējās Latvijas - nav augsti kalni, dziļi ezeri – tikai ikdienišķa lauku ainava. Šobrīd klusums, miers un plašums ir vērtības, kuras spēj novērtēt brīvdienu mājas viesi, lai gan nav ezeru, ir dīķis, kurā peldēties.

Bramaņos ir izveidotas viesiem istabiņas, kurās var izmitināt līdz pat 15 personām un ar papildus matračiem vēl vairāk. Domājot par viesu izklaidi un atpūtu uzturēšanās laikā, ir izveidota spēļu istaba, kur papildus galda spēlēm ir izvietots ar biljarda galds. Tiem, kuriem labāk patīk nodarboties ar āra aktivitātēm ir izveidoti sporta laukumi – volejbola, minifutbola un strītbola laukumi. Bērniem un citiem interesentiem ir uzbūvētas dažādu veidu šūpoles.

Četrvietīga istaba

Brīvdienu māja ir iecienīta vieta ne tikai brīvdienu atpūtai, bet arī kāzu, dzimšanas dienu un citu svinību organizēšanai. Ēkas pirmajā stāvā izvietota zāle, kura piemērota pasākumiem ar 30 personu dalību. Plašā apkārtne un sporta laukumi ir vairāk iecienīti sporta pasākumu un aktīvās atpūtas cienītāju vidū.

Tā kā viesiem ir pieejama arī pirtiņa, saimnieks Vairis ir apguvis pirts zinības un kļuvis par pirtnieku, piedāvājot saviem viesiem izbaudīt pēršanos Bramaņu garā. Ļaujoties pilnīgai labsajūtai viesiem ir iespēja baudīt gan klasisko, gan arommasāžu, kuru veic pats saimnieks.

Brīvdienu māja “Bramaņi”

Jautājot, vai ir mainījušās klientu vēlmes pa šiem gadiem, saimnieks stāsta, ka izmaiņas ir jūtamas gan vēlmes, gan viesos. Viesi ir kļuvuši izprotošāki un pieredzējušāki. Nav vairs klientiem jānorāda pašsaprotamas lietas. Klientiem ir atbildīgāka attieksme pret noteikumu ievērošanu gan mājā, gan apkārtnē.

Brīvdienu māju “Bramaņi” saimnieks norāda, ka, strādājot tūrismā ir jābūt gatavam, ka personīgie nedēļas nogales plāni var mainīties pēc viena klienta zvana. Visam ir jābūt tīram, sakoptam, telpām ir jābūt siltām, lai klients justos gaidīts.

Vairāk kā 15 gadus ir uzņemti viesi, tādēļ norādot uz nākotnes plāniem, Vairis min, ka galvenais ir uzturēt jau esošo piedāvājumu un nodrošināt tā pieejamību viesiem. Ir attīstības ieceres, bet par tām saimnieks stāstīs, kad nāks laiks.

Brīvdienu mājas “Bramaņi” saimniekam ir nācies pārdzīvot dažādas ekonomiskās situācijas valstī. Laikā, kad vairākas lauku tūrisma mītnes pārstāja darboties, “Bramaņi” darbību turpināja un šobrīd vēl joprojām uzņem viesus. Saimniekam novēlām izturību un nenogurt, bet turpināt darboties un uzņemt viesus!

Vairāk par viesu namu "Bramaņi" piedāvājumu mājas lapā www.brammani.lv.

Informāciju sagatavoja:

Inga Krūtaine

Jaunpils Tūrisma informācijas punkts

Tālr.: +317 28684484, e-pasts: turisms@jaunpils.lv

www.jaunpils.lv/turisms.php



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais