ASV piedzīvojumu dienasgrāmatas sekotājiem: Part 2

  • 1 min lasīšanai

Vēl nav tikts līdz lidmašīnai un aizokeānijai, kad piedzīvojumi atkal nebeidz sākties. Sāksim ar to,ka pagājušā gadā jau bija skaidrs, kam šogad pienācis laiks atkal pamācīties ASV, solītais promdošanās laiks - aprīlis. Vēlā rudenī aprīlis pēkšņi pārvērtās par 2.februāri un nedēļu pirms 2.februāra pēkšņi viss brauciens pakļuva zem milzīgas "?" zīmes ar noteikumu - būs finansējums, būs brauciens. Pēdējais ierašanās datums ir 12.februāris.

Iet dienas, virzās datumi...9.februāra pirmdienā vēl saņemu ziņu,ka šonedēļ palieku par vecāko...pirmā sapulce...sapulcē runā,kā cits jau 11.februārī izlido a par mani NEKĀ!!! Nu skaidrs, laikam šoreiz nav lemts! Pēc pāris stundām ausīs pavīd baums, ka man rīt (10.februārī) esot jāizlido, bet tas nav apstiprināts un oficiālas informācijas nav. 11:50 baumotājs zvana un saka: Dace, bet nopietni,runā,ka Tev rīt lidojums! Uzzvani pati un pajautā vai tā ir taisnība?!. Plkst.11:52 zvanu..:."klīst baumas,ka man rīt lidojums?" uz ko pretī saņemu: "Jā, tā ir!", jautāju: "Ir zināms cikos?", pretī: "kautkad no rīta". Vārdu pa vārdam un skaidrs ir tas, ka 15tos man vēl darbā sapulce un nākamajā rītā 7:30 es izlidoju uz 6 mēnešu kursu uz ASV. Atļāvos priekšniekam izprasīties neierasties uz sapulci vēl 16tos...paldies viņam par atļauju! :D

Pēcpusdiena paiet ar dokumentācijas nokārtošanu, printēšanu un biļetes saņemšanu, savā saņemtajā biļetē lasu: Rīga-Parīze-Ņujorka-Sanhose..un viss!!! Bet, paga, man jau Sanhose nemaz nevajag (lai gan neesmu tur nekad bijusi un varbūt tas pat būtu bijis forsi)!!! Zvanu atpakaļ un saku, ka biļetes nav īstās, UPS, kļūda! Paiet atkal ilgais laiks līdz tieku pie īstajām biļetēm un tā nu mans maršruts: Rīga-Parīze-Ņujorka-Ričmonda. Ar piebildi: "Cerams,ka amerikāņi noreaģēs un mani sagaidīs, ja nu nē, tad zvani vai ņem taksi un brauc!"

Pēc darba seko vētras vērienīgs skrējiens uz dzīvokli, ledusskapja un citu pārtikas krājumu atlasīšana. Drēbju vākšana. Kosmētika.Visas rozetes izrautas (rūteris palika ieslēgts, heh). Ūdens atslēgts. Boilers atslēgts.

Nagi, man vēl vajadzīgs manikīrs un viss pārējais kosmētikas salons. Vēlās vakariņas. Cielaviņas torte uz atvadām. Radu apzvanīšana, somas. Gribas to rupjmaizi un normālo kafiju līdzi paņemt, un šokolādi! Garšīgu laimas šokolādi! Nācās nospļautie ar visiem bagāžas ierobežojumiem un vienas bagāžas vietā paņemt divas! Bet jau tagad zinu, ka pēc pāris mēnešiem šokolādīti un rupjmaizīti novērtēšu vairāk kā jebkad!

Viss! Man lidojums pēc 6 stundām! Atavadas no visiem, kam fiziski nepaspēju uzzvanīt un atvainojos laicīgi par novēlotiem vai aizmirstiem dzimšanas un vārda dienas apsveikumiem.

p.s.arī lidojums solās būt interesants, jo parīzes lidostā pārsēšanās laiks ir 1h15min un man uz rokas ir vecā pase ar vīzu un jaunā pase ar derīgu derīguma termiņu. Par to vēlāk ;)



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais