Pals - Viduslaiku mazpilsēta Katalonijas provincē

  • 1 min lasīšanai
  • 7 foto

Ampurdānas rajonā, netālu no Žironas ir atrodama Pals mazpilsēta, - vēl viena no skaistākajām viduslaiku pērlēm Katalonijā. Pilsētiņa ir pavisam neliela, to visu var apskatīt nesteidzīgā pastaigas solī neilgā laikā.

Tas, ka visas mājas ir celtas no viena veida, tuvējās apkārtnes kalnu akmeņiem, rada kopēju iespaidu, ka tu atrodies kādā īpatnējā cietoksnī-labirintā. Viduslaiku atmosfēra šķiet šeit ir pat fiziski sajūtama, - ta vien gribas ielūkoties vietejā stomataloga kabinetā. Šķiet, kopš inkvizīcija šeit ir aizliegta, tās nemierīgākie specialisti aizgāja “pagrīdē” tieši šajā specialitātē.

Pilsētas vēsturiskais centrs ir ievērojams ar tās romānikas stila torni, saukts par laika torni, kuram nesen tika nosvinēta neliela - deviņu gadsimtu dzimšanas diena. Ieteicams ir pastaigāt pa Gotiskā kvartāla ielu labirintiem, tā ēku sienas, senie tornīši, laukumi, ēnainie iekšpagalmi un gleznainie skatu laukumi paliks vēl ilgi atmiņā pēc ekskursijas.

Runājot par ekskursijām, - brauciet augusta otrajā pusē, kad šeit norisinās vietējais vīna festivals, kas saistīts ar pirmās vīnogu ražu … un ja jums līdzi kabatā būs kompass, tad šīs pilsētiņas ielās, kuras vakaros būs pārvērtušās par vīna un uzkodu degustācijas līkumainām galerijām, tad pēc ballītes neapmaldīsieties. Īpašs piedāvājums orientēšanās sporta piekritējiem, - atrast četrus kvadratveida torņus šajā pilsētiņā (celti XII gs.). Savukārt, mierīgāku aktivitāšu piekritējiem durvis ver vaļā kafejnīcas, koķetīgie restorāniņi, tautas amatnieku bodītes un vakara nobeigumā, kritušajiem par godu, - tīri pieklājīgas viesnīciņas.

Viens no ievērojamākiem šīs mazpilsētas apskates objektiem ir Sv.Pētera baznīca, kas celta 994.gadā.

Bet no skatu laukuma atklājas šķietami bezgalīgā Ampurdānas panorāma, kā arī ir pat redzamas Medas salas.

Šī ir ideāla vieta klusai, relaksējošai ģimenes atpūtai .. vai arī kāda pinķerīga detektīvromāna uzrakstīšanai.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais