Kultūras un dzīves veida atšķirības. Latvija vs Honkonga

  • 1 min lasīšanai

1)Bezpajumtniekus ieraudzīt tik vienkārši nevar. Kalpones, kuras grupiņās sēž uz kartona kastēm parkos un ielās neskaitās, jo tas notiek tikai svētdienās.

Aizvakar gan vienu potenciālo „bomzi” redzējām un mana aziātu draudzene bija ļoti šokēta un izbrīnā iepletusi acis (cik nu aziātiem, tas iespejams) jautāja: „Tu redžeji to cilvēku? Domā, ka viņam patiešām nav māju????”

2) Draudzene stāstīja,cik traki, ka bēbīša vecumā viņas mamma viņu nometusi uz eskalatora. Viņai tas liekas reāls iemesls, kādēļ skolā vidējai atzīmei pietrūka 0,05 punkti. Latvijā gan nekas tamlīdzīgs nav iedomājams, jo mums pat eskalatoru nebija 1989.gadā (cik man zināms).

3) Neparasts apdāvināšanās stils. Ja Tu esi precējies/precējusies, tad uz Jauno gadu Tev jādāvina nauda visiem neprecētejiem paziņām. Līdz ar to neprecētie dabūj naudu gan no radiniekiem, kan no darba kolēģiem.

4) Jaunajā Gadā visi pamatā novēl viens otram naudu. Viņiem ir pat teiciens:

Gung1 Hei2 Faat3 Coi4, Lai6 Si6 Dau Loi 恭 喜 發 財 *利 是 逗 來 (wish you get rich, give me red pocket)

Sarkanās aploksnēs tiek pasniegta nauda.

5) Honkongieši uzskata, ka NAV ķīnieši! Varu patiešām piekrist, ka gan valodas ziņā, gan manieru ziņā ir ļoti lielas atšķirības. Uz ķīniešiem te joprojām skatās kā uz neaudzinātiem lauķiem. Tur ir daļa taisnības, ķīniešu dēļ pat ir parādījušies uzraksti, ka spļaut izlietnēs vai uz zemes nav atļauts.

Ceru, ka bija interesati…

Turpinājums sekos…



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais