Ceļojums, par kuru pat nesapņoju!

  • 2 min lasīšanai

Mana mūža pirmais ceļojums bija ļoti emocionāls un pārsteigumiem un iespaidiem bagāts. Visu nemaz nav iespējams pastāstīt. Centīšos tikai ieskicēt to.

Mans vecākais dēls ar draudzeni jau kādu laiku dzīvo un strādā Londonā. Sarakstamies un sazināmies Skype. Vienā tādā reizē man tika paziņots, ka ir iegādāta biļete ceļam uz Londonu, ciemos pie viņiem!!! Tas bija milzu prieks un pārdzīvojums. Divas nedēļas pilsētā, kura man tik ļoti patīk, un vēl pie maniem mīļajiem!!! Tas vienkārši vārdiem nav izsakāms!!!

Londona man ļoti patīk. Viesošanās laikā, pateicoties manējiem, paguvu apskatīt ļoti daudz, tomēr vairāk palika neredzēta.

Īsumā:

Kemdena; Sealife Aquarium; Westminster; Trafalgar squer; Natural History Museum; Thorpe Park.

Foto no Londonas var apskatīt manās galerijās:

http://www.draugiem.lv/rasty_/gallery/?aid=53490938

http://www.draugiem.lv/rasty_/gallery/?aid=53491258

http://www.draugiem.lv/rasty_/gallery/?aid=53491588

http://www.draugiem.lv/rasty_/gallery/?aid=53491847

http://www.draugiem.lv/rasty_/gallery/?aid=53492058

Tas viss bija kā pasakā. Iespaidu tik daudz, ka pat nespēju aptvert.

Tomēr šinī stāstā galvenā nav Londona (lai arī ar to viss sākās), bet kas cits. Mani mīļie bija sagādājuši man vēl vienu milzu pārsteigumu - pasakainu ceļojumu uz Kanāriju salām - Gran Canarya, Puerto Rico, Spānija. Veselas četras dienas vienreizējā viesnīcā Nido del Aquila, bungalo apartamentos Lara Atlantijas okeāna piekrastes kalna virsotnē.

Uzreiz varu pateikt, ka šie aprtamenti nav domāti tiem, kam ir iespējas un vēlmes izbaudīt pieczvaigžņu viesnīcas labumus. Šeit var apmesties tie, kas vēlas pavadīt laiku klusumā un mierā ar ģimeni (ir bērnu basens un rotaļu laukumiņš), vai arī pabūt romantiskā atpūtā divatā. Man viesnīca ļoti patika - gan ēdināšana, gan apkalpošana - viss, kas nepieciešams par samērīgām cenām.

Mūsu uzturēšanās laikā šajā superīgajā vietā gaisa temperatūra kārtīgi sildīja - 34 - 38 grādi (pagājušā gadā sezonā - jūlijs-augusts - esot bijuši pat 56 grādi, rekords). Mums nebija paredzētas nekādas dižas aktivitātes, jo tas viss gan ir par atsevišķu maksu - izbraukums okeānā, niršana un citādas ūdens atrakcijas. Mums bija paredzēta relaksācija pie baseina un saules baudīšana. Tomēr pilsētu nedaudz apskatījām; pabijām pie okeāna un pavadījām pastaigā skaistu dienu (peldēties gan negāju, jo ūdens okeānā maijā ir pavēss, toties nav lielās burzmas, kāda ir sezonā). Bijām uzspēlēt minigolfu, jo tas atradās jaukā pavēnī zem palmām - saules svelme netika klāt un bija jautri.

Viena lieta gan, manuprāt, noteikti ir jāizbauda. Tas ir safari brauciens vaļējā džipā salas iekšienē, kalnos, caur maziem ciematiņiem, apmeklējot kamieļu parku (noteikti izjājot ar tiem, paēdot tur pasakainas pusdienas un baudot nekad nebaudītu īstu Sangria augļu vīnu). Braucot pa šaurajiem līkloču kalnu ceļiem es apbrīnoju mūs vedošo džipu izturību (tādi braucieni tak notiek katru dienu). No sirds baudīju pasakainās kalnu ainavas un vietējā šoferīša čalošanu spāņu mēlē (viņi gan runā angliski, bet nu tā... :) ). Baudīju neaprakstāmus skatus pieturas vietās un mūsu gida interesantos stāstus par vietām, kur atrodamies! Izbraucām vairāk par diviem tūkstošiem pagriezienu; piedzīvojām ausu aizkrišanu, paceļoties augstāk un augstāk kalnos, gandrīz līdz pašai salas augstākajai virsotnei (gandrīz 3000m). Klausījāmies stāstus par to, ka šī sala ir bijis viens vienīgs vulkāns (senatnē); par to, kādas problēmas viņiem sagādā sausums, kas ilgst gadiem, un saldūdens ieguve. Par tādām lietām mēs mājās pat neiedomājamies. Lejā laižoties izbaudījām arī of road posmu, kas arī bija ļoti interesanti. No šī posma gan man ir tikai viena fotogrāfija, jo aparāts tika iepakots somā, lai putekļi netiktu klāt un to nesabojātu. Tomēr piemiņai palicis pasakains video, ko pēc brauciena varēja pasūtīt, jo līdzi mums brauca operātors un visu mūsu pārdzīvojumu filmēja. Atpakaļ viesnīcā mēs atgriezāmies pēs ~ 7h sakarsuši, noputējuši, noguruši, bet bezgala laimīgi (vismaz es).

Lidojot prom no salas man patiešām acīs bija asaras un sirdī cerība kādreiz šeit atgriezties (noteikti gribētu šo vietu parādīt pārējai ģimenei).

Foto var apskatīt šeit:

http://www.draugiem.lv/rasty_/gallery/?aid=53492577

http://www.draugiem.lv/rasty_/gallery/?aid=53493202

Atgriezāmies Londonā un vēl pēc sešām dienām agri no rīta man bija jādodas projām arī no šīs fantastiskās pilsētas. Bija skumji, jo man ļoti patika viesošanās.

Tomēr cerības šeit vēlreiz būt un atmiņas par redzēto paliek!!!

Novēlu katram izbaudīt un izjust ko tādu!



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais