Varšava , Volfsburga ,Druskininkai.

  • 2 min lasīšanai
  • 29 foto

Braucēji - 2 ģimenes- 4 pieaugušie ,1, 7 un 8 gadi veci puikas .

Transports - wolksvagen 7-vietīgs busiņš dīzelis.

Laiks 26.06 - 06.07

26.06 plkst. 24.00 izbraucam. Braucam līdz Varšavai 9 h, 600 km. Latvija mūs pavada ar šī gada lietainu un aukstu jūniju.Bērni guļ saldā miegā ,pieaugušajiem gulēšana nav tik viegla. Varšavā iebraucam 8.30 un tur ir brīnišķīgs ,saulains laiks. Kamēr varēsim paņemt iepriekš rezervētā dzīvokļa atslēgas http://www.zasypiam.com/apartments-warszawa/apartment-arkadia-9-909/for-4-from-20140627-to-20140628 ir japagaida ,tapēc dodamies pastaigā pa rīta vecpilsētu.

Senā cietokšņa sienas.
Zirgs gatavojas darba dienai.
No rīta vecpilsētai bez tūristu pūļiem ir īpašs šarms.
Pa vecpilsētu ir iespējams izbraukt 30min garā ekskursijā,kur tiek parādītas populārakās vietas.

Gribēdami kaut ko iekost un nezinādami labākās vietas dabūjam pusstundu gaidīt sēņu zupu.Tā nebij nedz šampinjonu krēmzupa ,nedz jauno gailenīšu zupiņa ar krējumu un maizi bet gan tumši brūns šķidrums ar 4 pelmeņiem iekšā un klāt atnesa balzametiķi un olīveļļu :) Esmu ievērojusi ,ka katrā ceļojumā 1 reizi nākas uzdurties kādam dīvainam un nebaudāmam ēdienam.

Dodamies iekārtoties dzīvoklī,tas patiešām izrādās atbilstošs bildēs redzētajam.Tīrs,ērts un netālu no centra. Līdz centram visērtāk ir doties ar metro.Pie tam Varšavā ja nopērc 1 metro biļeti pa 3,40 Zl tad ar to vari 20 minūtes braukt pārsēžoties no metro uz tramvaju. Atpūšamies un vakarā dodamies atkal uz vecpilsētu lai redzētu muzikālo strūklaku šovu. Tas ir bezmaksas un tiešām skaists. http://travelnews.lv/index.php?m_id=18311&i_id=5&pub_id=65741

Nākamajā rītā brokastis dzīvoklī un braucam uz Kopernika zinātnisko centru (ģimenes cena 66 plz jeb 15 euro)),darba laiks sestdienā 10.00-18.00.

Centrā ēdam arī pusdienas 3-5 euro kompleksās pusdienas. - http://www.kopernik.org.pl/en/visit-us/wiem-bistro/

Tas tiešām ir liels,interesants un iespaidīgs bet salīdzinot ar pagajušajā gadā apmeklēto AHHA centru Tartu tad igaiņu variants man likās ārzemniekiem draudzīgāgs.

Izejot pagalmā var atpūsties ērtos krēslos.
Sākot mīt pedāļus ekrānā parādās skelets,kurš attēlo cilveka kustības.
Laika mašīna :)
Robotu izrāde,interesanta ,tikai žēl ka viss poļu valodā :)
Uzkāpjot uz platformas un nospiežot pogu var izbaudīt 5 balles stipru zemestrīci.

Vakarā pastaigājam pa pilsētas centru un iepirkšanās cenru ,kas izskatās kā milzu stikla viļņi. Pie kam Varšavā šis ir lielo izpārdošanu laiks :)

Nakts dzīvoklī.Brokastis. Un 12.00 izbraucam ceļā uz Vāciju .Jābrauc 800 km . Google plānoto 7h vietā Haselehrm ciemā parguruši iebraucam tikai dziļā naktī. Paliekam pie Vācijā dzīvojošu draugu ģimenes.

Šai laikā notiek futbola čempionāts un vācieši par savu komandu fano izkarot karogus teju pie katras mājas :)

Mazais puika saslimst -temperatūra un sarkans kakls. Aizbrauc uz vietējās slimnīcas pieņemšanas nodaļu ,kur veic analīzes,diagnozi un izraksta zāles. EVAK veselības apdrošināšanas karte lieti noder .Vācijā tā ir pazīstama un atbalstāma.Maksāt vajag tikai par zālēm.

Mammai ar bērniņu pāris dienas jāpavada mājās.Tikmēr pārējā kompānija dodas uz Wolksvagen muzeju Volfsburgā. www.autostadt.de (2 pieaugušie un 1 bērns 36Eur)

Te arī var pavadīt visu dienu .Ir ko redzēt gan pieaugušajiem gan bērniem. Bērniem daudzās no muzeja ēkām ir iteraktīvas izklaides .Muzeja teritorija ir perfekta tāpat kā saka par vācu mašīnu kvalitāti. Audi un Porshe muzeju modeļos varēja arī apsēsties iekšā.

Tā top auto modeļi.
Bernu braukšanas skola .
Vienas ēkas vairākos stāvos izvietoti visi auto un motociklu modeļi no ražošanas pirmsākumiem līdz mūsdienām
Kad auto ir gatavi tos novieto 20-stāvīgā tornī,katru sava šūniņā. Tūristiem par 8Eur arī ir iespēja uzbraukt augšā ar šādu liftu.
Dažām ,īpaši ekskluzīvām mašīnām ir pašām savas atsevišķas,stilīgas ēkas.
Ielūkojamies ,kas mašīnām vederā :)

Biļetes cenā ir iekļauts arī izbrauciens pa teritorijas kanālu ar kuģīti bet laiks ir ļoti vējains un vēss ,tāpēc mēs šo iespēju neizmantojam.

Nakošā ekskursijas diena ir Safari parks. http://www.serengeti-park.de/

Ģimenei ( 2 pieaugušie un 1 bērns ) 80Eur

Vēlams ierasties 10 no rīta ,kad parks tiek atvērts, jo tas stradā līdz 18.00 un darīt tur patiešām ir ko .

Sākumā ir 10km brauciens pa zooparku ,kur dzīvnieki staigā savā vaļā.Ir pāris vietas ,kur var apstāties,izkāpt un pabarot dzīvniekus vai arī apskatīties milzu ziloņus -tie gan ir aiz nožogojuma.Braucot pie žirafēm un lamām mašīnas logi var būt atvērti .Žirafes to izmanto un nāk iepazīties tuvāk un diedelēt.Savukārt posmos ,kur ir plēsīgie dzīvnieki visiem logiem ir jābūt ciet. Brauciens aiņem aptuveni 2h.

Baltie tīģeri pusdieno .
Mierīgās lauvas.
Mīlīgās lamas.
Varenie degunradži.
Draudzīgie ziemeļbrieži.
Nekaunīgas žirafes.
Zebra pieprasa maizīti :)
Kad kamielis apstājas uz ceļa ,visiem ir japagaida ,kad viņš izdomā aiziet.

Parka turpinājumā atrodas atrakciju parks ar daudziem,karuseļiem,slidkalniņiem ,panorāmas ratu ,braucieniem pa ūdeni un kafejnīcām.Tur tad arī nemanot paiet pārējā dienas daļa.

Izbrauciens ar Safari ātrumlaivu ir aizraujošs un jautrs.
Vēl viena slapja un jautra atrakcija - braukšana no kalniem pa mākslīgu upīti.
Mazie amerikāņu kalniņi :)

Noguruši un apmierināti dodamies gulēt.

Nākošajā dienā vēl atpūta pie vietējā ezera un izbraucam uz māju pusi.

Ceļojuma plānā bija paredzēts braukt līdz Spotai (Polijas piejūras kūrorts) un palikt tur ,tad doties līdz Latvijai. Bet pirmkātr poļu paziņas pastāstīja,ka Sopotā ļoti bieži ir liegums peldēties.,otrkārt - mājupceļu nolēmjam dalīt nevis 2 bet 3 daļās jo tā ir daudz vieglāk panesams garais ceļš kopā ar bērniem.

Internetā tiek sameklēti un rezervēti pēdejo iespēju piedāvājumi viesnīcām. Poznaņa - http://www.akropolpoznan.pl/index.php?lng=PL (ļoti patīkama viesnīca ārpus pilsētas centra,laipna saimniece un garšīgas brokastis)

Druskininkos - http://www.draugunamai.lt/ Ideāla vieta pališanai ar ģimenēm vai kompānijām, brokastis nav iekļautas ,toties 1 .stāvā atrodas kafejnīca ,kur var dabūt debešķīgu kafiju un kūkas.Ar viesnīcas durvju atslēgkarti atlaide kafejnīcā ,kā arī ar atlaidi viesnīcā var iegādāties biļetes uz Druskininku akvaparku. Mēs tā arī izdarījām ,izmantojām iespēju pabūt akvaparkā un vakarā devāmies ceļā līdz mājam pēdējos 300km.

Kopā nobraukts 3300km ,degviela 300 L



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais