Brīvdienas fotogrāfijās (22.06.14.). Augsburga (Augsburg).

  • 1 min lasīšanai
  • 70 foto

Augsburga (Augsburg), 86150–86199, Bayern, Deutschland. http://www.augsburg.de/

Augsburga atrodas Bavārijas dienvidrietumos, pavisam netālu no Minhenes, autobāņa A8 tiešā tuvumā. Augsburga tiek uzskatīta par otru vecāko Vācijas pilsētu aiz Trīras (Trier), trešā lielākā iedzīvotāju skaita ziņā Bavārijā, aiz Minhenes un Nirnbergas, tajā ir 272.699 iedzīvotāju (31.12.2012.).

Pilsētā ir 15 muzeju un mākslas galeriju, tūkstošiem skaistu ēku, ļoti daudz baznīcu. Citiem vārdiem sakot, ievērības cienīgu apskates vietu ir tika daudz, ka visas pat uzskaitīt nebūtu iespējams, kur nu vēl apskatīt vienas dienas laikā.Tik vien, kā pie fotogrāfijām pievienošu nelielus paskaidrojumus.

Sv. Jakoba vārti (Jakobertor). Vieni no pieciem vārtiem, kas saglabājušies no pilsētas cietokšņa.
Ieeja Fuggerai muzejā. Savdabīga pilsēta pilsētā. Tā tika uzbūvēta pateicoties ietekmīgai tā laika dzimtai - Fuggerajiem (Fuggerei). Ansambilis ietver astoņas šķērsieliņas un septiņus vārtus. Pilsētiņā kopumā ir 67 mājas ar 142 maziem dzīvoklīšiem, baznīca. Tas viss norobežots ar sienu. Tās iedzīvotāji līdz pat šai dienas ievēro sensenās tradīcijas - par pilsētiņas iedzīvotājiem var kļūt tikai maznodrošinātie, ar izcilu reputāciju, katoļi un tikai Augsburgā dzīvojošie. Viņi maksā gada renti viena reinas guldeņa (0.88€) apmērā, un trīs reizes dienā pielūdz Fuggeru dzimtas labdarību. ,
Miesnieku ģilde (Stadtmetzg) ar slēgto tirdzniecības zāli. Tirdzniecības zāle tika dzesēta no diviem pazemes kanāliem, kuri iztecēja no Lehas (Lech) upes. Šāds dzesēšanas veids tiem laikiem bija ļoti progresīvs. Ūdens tika izmantots arī atkritumu noskalošanai.
Prlahturma tornis (Der Perlachturm).
Rātslaukums. Augustus strūklaka (Augustusbrunnen) - pilsētas varas simbols.
Rātslaukums (Rathausplatz).
Skats uz Maksimilianielu (Maximilianstraße).
Pilsētas galvenajā ielā (Maximilianstraße) ir trīs strūklakas, kas katra simbolizē "trīs vaļus", uz kuriem balstās pilsētas varenība - vara "Augustus strūklaka" (Augustusbrunnen), tirdzniecība "Merkurija strūklaka" (Merkurbrunnen) un amatniecība "Herkulesa strūklaka" (Herkulesbrunnen).
Merkura strūklaka (Merkurbrunnen) - pilsētas tirdzniecības simbols. Fonā audēju ģilde Weberhaus. 2004.gada ugunsgrēkā ļoti cieta ēkas jumts un sienu freskas. 2007. gadā tās tika atjaunotas, izmantojot senos zīmējumus. Freskas ataino Augsburgas vēsturiskos notikumus.
Herkulesa strūklaka (Plätzchen Herkules) - pilsētas amatniecības simbols.
Sv. Ulriha un Afras (St. Ulrich und Afra) baznīcas ziemeļu puse, skats no Maksimilianielas.
Augsburgas pasta ēka.
Teātra ēka un laukums.
Teātra ēka un laukums.
Arī Augsburgā kursē retro.
Leopolda Mocarta māja-muzejs. Šeit 1719. gadā dzimis komponists un vijolnieks Leonards Mocarts, izcilā komponista Volfganga Amadeja Mocarta tēvs.
Dom Unserer Lieben Frau.
Šai katedrālē saglabājušās piecas vitrāžās no XI gadsimta. Tajās attēloti bībeles praviešu tēli. Tās ir visvecākās šāda vieda vitrāžas Vācijā.
Jaunlaulāto cermonija.
Dom Unserer Lieben Frau.
Episkopa rezidence.
Ieeja rezidences dārzā Hofgarten.
Hofgarten. Dārza uzturēšanai katru gadu tiek tērēti apmēram 50 tūkstoši eiro pilsētas naudas.
Augsburga ir kanālu pilsēta. Kanālu kopgarums pilsētā ir deviņdesmit kilometri. Savulaik ūdensdzirnavu un aušanas cehu nepieciešamībai tie tikai izrakti ļoti daudz. Bez diviem galvenajiem kanāliem ir vēl 19 strauti, kuru kopējais garums saniedz 45 kilometrus.
Sarkanie vārti (Roten Tor). Aiz šiem vārtiem atrodas pilsētas brīvdabas teātris.
Vienas no senajām ūdens dzirnavām.


Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais