Skopje

  • 1 min lasīšanai

Maķedonijas galvaspilsēta ir Skopje. Tā ir gandrīz divas reizes lielāka par Rīgu, bet nepateiksi. Man, ja godīgi, grūti to apjaust. Prieks skatīties, kā šī pilsēta attīstās, aug. Un tik daudz kas mainījies šo 4 gadu laikā. Prieks par to.

Šī ir pilsēta, kurā dzima Māte Terēza un teica savus slavenos vārdus: "Pasaule izjūt badu ne tikai pēc maizes, bet arī pēc mīlestības", Justiāns I lika nozīmīgus pamatus cietoksnim un daudzi revolucionāri atrada savu mājvietu. Pilsēta, kam ir dots epitets "Solidaritātes pilsēta".

Šī pilsēta ir pārcietusi daudz- neskaitāmas zemestrīces, plūdus, karus un daudzas citas traģēdijas, bet tomēr tā turpina attīstīties.

Neaizraušos ar faktiem, ko variet lasīt vikipēdijā vai google meklētājā atrast. Kam tas viss? To paši variet pameklēt. Labāk padalīšos savos iespaidos, ko šeit var atrast, sastapt un redzēt. Padalīšos ar ko tādu, ko ne visur var atrast.

Skopji apņem 7 kalni. Leģenda vēsta, ka šie kalni veido džina seju, kuru nobūris ļauns burvis. Tāpēc džina nāsis, ausis, acis, mute tika aiztaisītas un pilsēta aizvērās līdz ar džina elpu, bet pēc vairākiem gadu desmitiem drošsirdīgs kareivis devās cīņā ar burvi netaisnības dēļ. Pēc ilgām kaujām burvis tika uzveikts, kā rezultātā atvērās džina acis, nāsis, mute un ausis. Tādējādi tika izveidoti 7 dabīgi veidoti ceļi uz Skopji virs septiņiem kalniem. Varoņa vārds gan nevienam nav zināms, bet viņam par godu pilsētu nosauca "So-kopje", kārezultātā dzima pilsēta ar nosaukumu Skopje. Tā lūk leģenda mums stāsta. Arī mūsdienās šie ceļi vēl pastāv.

Es domāju, ka Skopje ir vērta apskatei. 2014. gada beigās arī jābūt pabeigtam projektam, kurā tiks pabeigts Skopjes centrs ar ēkām, kas 1963. gada zemestrīces laikā sagruva. Jau tagad var apskatīt kara muzeju, neskaitāmās statujas un pieminekļus, holokausta muzeju, arheoloģijas muzeju. Šobrīd vēl ceļās Filharmonijas zāle un Operas un baleta teātris.

Ja esiet Skopjē, dodiet ziņu, labprāt parādīšu slēptākās un skaistākās vietas, kā arī parādīšu, kādu labu krodziņu, kur baudīt garšīgos vīnus un vīnus.

GAIDU ZIŅU!

Pa to laiku variet aplūkot jaunākos ierakstus par Maķedoniju:

http://apcelomakedonija.blogspot.com/p/skopje.html

Attēli aplūkojami:

http://www.draugiem.lv/httpapcelomakedonija.blogsp/



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais