Costa rica- pura vida!!

  • 1 min lasīšanai

Ja kāds iedomājaties, ka Kostarika ir tipiska latīņamerikas valsts, tad aizbraucot, viņš noteikti piedzīvos ļoti smagu vilšanos, ja būs cerējis ieraudzīt nekārtību un netīrību, kas valda Karību reģionā. Jā, protams, tā atrodas vidusamerikā, bet citādāk visā citādā ziņā ļoti attīstīta valsts :) Ļoti daudz tiek ieguldīts medicīnas un izglītības jomās, līdz ar to Kostarika ir viena no visatīstītākajām Latīņamerikas valstīm. Tomēr Kostarika manā uztverē nav pieskaitāma pie lētajām valstīm, jo, parunājot ar vietējiem, tika noskaidrots, ka pēdŗjo 3 gadu laikā, sakarā ar lielo Eiropas un ASV tūristu pieaugumu, cenas ir palielinātas vairākas reizes un vidēja līmeņa pusdienas ceļmalas krogā nebūs īpaši lētākas par 10 USD no "galviņas" , bet tās sajūtas un skati, ko Kostarikā ir iespējams izbaudīt- atsver pilnīgi visu!

Izvēle par labu Kostarikas apmeklēšanai nav spontānā ideja, jo jau labu laiku internetā esmu pētījusi šīs valsts dabu un dzīvniekus, kas ļoti krasi atšķirās no citos reģionos atrodamajiem. Nelielajā Kostarikā (starp citu tās platība ir nedaudz mazāka par Latviju) ir sastopami vairāki veģetācijas tipi- augstkalnu rajonos, kas ir valsts vidienē ir pilnīgi citi augi un dzīvnieki, nekā Klusā okeāna un Karību jūras piekrastē, un vēl pa vidu šiem diviem tipiem ir zonas, kurās iedzīvotāji aktīvi nodarbojas ar lopkopību un kultūraugu audzēšanu. Starp citu- tik daudz un tik koptas govis, kā Kostarikā nebiju redzējusi nekur- tiešām jauki un kopti lopiņi.

Mēs Kostariku apmeklējam pašās lietus sezonas beigās- novembra beigas un decembra pats sākums, līdz ar to visas koku un augu krāsas ir div tik spilgtas kā parasti un pirmās dienas ir sajūta, ka gribas noņemt saulesbrilles no acīm, pat ja tās nav uzliktas :) Vēl- noteikti gribu atzīmēt fantastisko auru, kas valda Kostarikā- it īpaši lauku reģionos un pie Klusā okeāna, kad ir sajūta, ka tā tiešām ir pura vida (īstā, jeb patiesā dzīve)- ja godīgi, tad grūti to ir aprakstīt vārdos, to vajag sajust!

Vārdu sakot- sīkāk daļu no visa redzētā, kur pievienoti arī komentāri pie bildēm var aplūkot

šeit: http://www.draugiem.lv/user/1128175/gallery/#/gallery/?pid=342954506

un šeit: http://www.draugiem.lv/user/1128175/gallery/#/gallery/?pid=343181388

Un ja kādi jautājumi- droši prasiet :)



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais