Taizeme (Bankoka & Puketa)

  • 5 min lasīšanai

Biļete uz Taizemi maksā aptuveni 600E lidojums no Īrijas (Dublinas) uz Bankoku. Lidojums bija Dublina – Abu Dhabi – Bankoka. No Latvijas varētu būt ap 700E. www.skyscanner.com ir ļoti labs saits, lai atrastu biļetes un viesnīcas. Sanāca doties uz Taizeme jūnijā, tā ir lietainā sezona. Bet, ja gribas izbaudīt saulainu laiku, iesaku doties novembrī.

Ierodoties Bankokā latviešiem ir jāiet nokārtot vīza, nevis jāstājas rindā, kur iet visi pārējie. Rindā ir norādīts „tajiešu pase” un „iebraucēju pase”. Latviešiem tur nav jāiet!!! Jāmeklē vieta, kur izdod vīzas. Lidostā tajieši runā ļoti slikti angliski un ar ļoti stipru akcentu. Diezgan grūti saprast ko saka, arī nav īpaši izpalīdzīgi. Izlasīju ”draugos”, ka var ietaupīt laiku, ja izprintē vīzas pieteikumu un aizpildi iepriekš. Neiesaku to darīt, jo ir jauni vīzas pieteikumi un liks tāpat aizpildīt jauno. Lai saņemtu vīzu ir vajadzīgs:

-Aizpildīts vīzas pieteikums

-1000THB blakus kasē jāsamaksā

-Atpakaļ ceļa biļete

-Viena pases bilde

Ir jārēķinās ar ļoti lielu pacietību lidostā, jo rindas ir ļoti garas. Iesaku sarunāt taxi braukt bez meteora, jo var būt ļoti lieli korķi, mums pagāja vairāk nekā stunda nokļūt līdz viesnīcai. Līdzi iesaku paņemt izprintētu viesnīcas pieteikumu, lai taksists var redzēt adresi un vajadzības gadījumā sazvanīt viesnīcu. Iesaku paņemt taksista numuru un parunāt par cenām, ja taksists vadātu visu dienu pa dažādām vietām Bankokā.

Bankoka:

1.diena:

Viesnīca – Rambuttri Village Plaza– 3200THB diviem četrām naktīm. Ļoti jauka, pašā centrā 3 minušu gājienā līdz Khao San ielai. Baseins ēkas augšējā stāvā padara viesnīcu šikāku. Tikai tīrības ziņā varētu būt labāk.

1.diena – Izdomājām izbraukt pa upe ar sabiedrisko transportu, lai nedaudz apskatītu pilsētu. Prasot cilvēkiem, kur ir upes sabiedriskais transports tajieši ir ļoti izpalīdzīgi, bet aizved pavisam un tad piedāvā citas ekskursijas un izbraukumu pa pilsētu. Jābūt ĻOTI uzmanīgiem, viņi ir viltīgi un mānās. Mēs beigās piekritām izbraukt ar Tuk-Tuk pa dažām budām, pa 50THB. Protams, ka par šo cenu vadītājs mūs veda iekšā arī tūrisma aģentūrās, kur mums tika piedāvātas ekskursijas. Parasti Tuk-Tuk vadītāji neprasa augstu cenu par izbraukšanu pa pilsētu, tā vietā viņam ir jāved tūristi uz tūrisma aģentūrām vai veikaliem (juvelieru, uzvalku). Šie veikali apmaksā Tuk-Tuk vadītājiem benzīnu un ja tūristi kaut ko nopērk vai pasūta ekskursiju, Tuk-Tuk vadītājs saņem komisijas naudu. Izbraucām ar Tuk-Tuk uz Stāvošo budu, Sēdošo budu, Zelta Kalnu un tad palūdzām izlaist mūs pie Grand Palace. Pie Grand Palace ieejas satikām vīrieti, kurš pārliecināja mūs, ka neesam atbilstoši apģērbti, lai ietu iekšā Grand Palace un ka iekšā ir pārāk daudz cilvēku, bet tā vietā piedāvāja braukt ar Tuk-Tuk pa dažādām budām. NETICIET!!! Grand Palace ir vaļā katru dienu un piedāvā apģērbu, lai aizsegtu vajadzīgās vietas. Devāmies atpakaļ uz viesnīcu ar kuģi sabiedrisko transportu, 15TBH par cilvēku. Ļoti jauki, ērti, lēti un var arī apskatīt Bankoku. Vakarā pastaiga pa Khao San ielu, kur var atrast visdažādākās ēstuves, bārus, iepirkties un, ja vajadzīgs var pasūtīt dažādas ekskursijas tūrisma ofisos.

2.diena – Ekskursija – peldošais tirgus, izbraukums ar ātruma laivu, River Kwai tilts un tīģeru templis (400THB (pati ekskursija tūrisma ofisā) + peldošajā tirgū brauciens ar laivu 150THB + muzejs pie River Kwai 40THB + ieeja tīģeru templī 600THB). Jāatceras, ka tas ir templis un ģērbšanās noteikumi ir kā tempļos (piesegti pleci un ceļgali, dažreiz arī potītes). Kopumā ekskursija ļoti jauka un interesanta. Liela steiga ir tīģeru templī, aptuveni 1 stunda tikai palikusi līdz templis veras ciet. Iesaku doties uzreiz pie tīģeriem un vēlāk pastaigāt apkārt pa parku, ja paliek laiks. Pie tīģeriem ir iespēja nobildēties un tas arī viss. Ja interesē pavadīt ilgāku laiku tīģeru templī, tad var sazināties ar tempļa darbiniekiem un pasūtīt, privātu ekskursiju, kur tiek izveidotas mazākas grupas. Vakarā devāmies uz masāža, cenas ļoti pieņemamas ( 1h Tai masāža 220THB) un tajieši patiešām zina, kā jātaisa masāža!

3.diena – Ar kuģi sabiedrisko transportu devāmies apskatīt Zelta Budu (Wat Po). Ceļā uz Grand Palace, ATKAL tiekam piemānīti, ka tā ir ciet. NETICIET!!! Grand Palace ir vaļā katru dienu, pat lūgšanu dienās. Dodamies ar Tuk-Tuk pa 50TBH izbraukumā apskatīt budas. Pēc Veiksmes budas apskates, tikām ievesti 3 veikalos, juvelieru un uzvalku. Tad tikām aizvesti uz vēl vienu budu, kur Tuk- Tuk vadītājs mūs vienkārši atstāja, jo mūsu 50THB viņam nav necik vajadzīgi, viņš jau nopelnīja pietiekoši no mūsu aizvešanas trim uz veikaliem. Tad ar upes sabiedrisko transportudevāmies uz China Town, kur ir diezgan netīri, bet iepirkšanās diezgan lēta.

4.diena – Beidzot tikām Grand Palace, 500THB ieeja, piedāvā drēbes, ja neesi pieņemami saģērbies, iemaksājot depozītu, kuru saņem atpakaļ atgriežot drēbes. Grand Palace protams ļoti smuka.Tad pie Grand Palace iepirkšanās, iesaku tomēr nopirkt lietas ko sirds kāro Bankokā, jo Puketā tās tomēr ir dārgākas.

Puketa:

5.diena – ielidojot Puketā iesaku ņemt valsts meteora taksi pa 650THB. Ar mini autobusu var aizbraukt pa 180THB par cilvēku, bet tas aizņem daudz ilgāku laiku, kā arī vēl ieved tūrismu aģentūrā pa ceļam. Iesaku paņemt taksista numuru un vajadzības gadījumā zvanīt viņam, jo valsts takšus Puketā gandrīz nevar redzēt.

Puketā dzīvojām Patong Beach - viesnīcā - Royal Crown Hotel & Palm Spa Resort - THB 4755.58 par 8 naktīm 2 cilvēkiem. Viesnīca atrodas Patong pludmalē, tā ir liela, smuka, vajadzētu atjaunot, var satikt mazas ķirzacņas, tīrības ziņā ideāli, darbinieki ļoti izpalīdzīgi, bet patālu no Bangla ielas, ap 20min gājienā.

Ar tūrēm jābūt uzmanīgiem, cena var būt uzrakstīta 3200THB un nokaulēt var līdz pat 1400THB. Puketa ir liela sala, bet viegli var saprast karti un visu atrast. Viss ir salīdzinoši dārgāks nekā Bankokā.

6.diena – James Bond Island ekskursija– 3000THB par diviem, kanoings divas reizes, 4 dažādu salu apskates, tai skaitā James Bond. Vakarā Ping Pong šovs – 500THB par personu, kas iekļauj vienu dzērienu bez maksas. Šova laikā prasa dzeramnaudu, piedāvā nopirkt vēl vienu dzērienu, tad turēt balonu, tad par to prasa 100THB. Kopumā šovs interesants. Uzstājās sievietes gados, nav nekādu 12-13 gadīgu meiteņu. Naudas diedelēšana šova laikā nedaudz kaitina.

7.diena – motorollera īre 200THB (2000THB drošības nauda) uz 24h, jābūt tomēr labam braucējam, nav pārāk droši uz ceļiem. Tas ir patiešām jauki, bez ekskursijas izbraukt pašam pa Puketu. Braucām pa galveno ceļu gar jūru uz salas lejas daļu, uz Karon beach un tālāk pa citām pludmalēm. Pa ceļam ir visdažādākās izklaides – šaušana, raftings, izjāde ar ziloņiem (1000THB par diviem, mazo zilonēnu var pabarot par 50THB). Tad pa ceļam Big Budha apskate, ka ir par velti. Visu salu vienā dienā apskatīti ir grūti, jo Puketa tomēr ir liela. Atgriežoties vakarā Patong pludmalē sākās lietus. Ja ir noīrēts motorolleris un sāk līt lietainajā sezonā – STEIDZAMI JĀDODAS ATPAKAĻ UZ VIESNĪCU VAI DROŠĀ VIETĀ JĀNOPARKO MOTOCIKLS. Plūdi sākās 2stundu laikā. Patong centrālās ielas bija nopludinātas līdz aptuveni viduklim. Uz ielām tika atstātas mašīnas un motorolleri. Mēs nomocijāmies 4 stundas līdz nokļuvām līdz viesnīcai (huh!). Vietējie bija ĻOTI izpalīdzīgi, nevienu tautu neesmu redzējusi tik atsaucīgu nelaimes gadījumā.

8.diena – Iepirkšanās dārgāka nekā Bankokā, bet lielāka izvēle. Diving - sertifikāta saņemšana 3 dienu laikā ap 4,900THB, padārgi, cenas nokaulēt lietainajā sezonā grūti. Vakarā devāmies uz Lady Boys šovu centrā (ir arī vēl viens ārpus pilsētas). Interesanti, iesaku aiziet, apbrīnojami kā vīrieši var izskatīties!

9.diena – diving (kursa 1.diena), patiešām ļoti patika un izbaudīju katru mirkli ūdenī.

10.diena – diving (kursa 2.diena) teorija un uzdevumi baseinā.

11.diena – diving (kursa 3.diena) Dodoties jūrā bija ļoti lieli viļņi. Iesaku tomēr nebraukt lietainajā sezonā mācīties divingu. Jūra ir diezgan bīstama.

12.diena – atkal noīrējām motorolleri, izbrauciens uz Puketas pilsētu, tad raftings. No vietējiem iedzīvotājiem dzirdējām, ka ir bīstami braukāt vakaros ar motorolleri apkārt pa Puketeas salu. Vietējie var uzbrukt tūristiem. Tādēļ jābūt uzmanīgiem un laicīgi jāatgriežas tūristu pludmalēs.

13.diena – atgriešnās uz Dublinu. Ceļojums uz Taizemi bija lieliska pieredze. Mans ieteikums ir nebraukt lietainajā sezonā. Puketā laiks mums bija diezgan riebīgs, tādēļ diemžēl ekskursijas nevarēja ieplānot pēdējās dienās. Bankokā jābūt ĻOTI uzmanīgiem. Neticiet, ko cilvēki saka un kur ved. Viņiem mēs tūristi esam staigājošas naudas mašīnas nekas vairāk.

Bildes var apskatīt:

https://plus.google.com/u/0/photos/106858013193339544898/albums/5893419012259866753?authkey=CMTmz6blu-SVlAE

https://plus.google.com/u/0/photos/106858013193339544898/albums/5893511222898676529?authkey=CPi4nJPPj-LBAw



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais