Līvāni – Trogira (Horvātija) – Līvāni

  • 4 min lasīšanai
  • 51 foto

Aidā piedzīvojumos!

Divu nedēļu atpūta ģimenes lokā izvērtās par patiesi lielisku piedzīvojumu. 14 saulainas, interesantas un piepildītas dienas, kuru laikā pabijām 5 dažādās valstīs, dažādās kultūrās un komunicējām ar dažādiem cilvēkiem. Saskārāmies ar 5 dažādām naudas vienībām, šķērsojām kalnus un upes, devāmies cauri kalnu tuneļiem un braucām ar kuģiem, gulējām Adrijas jūras pludmalē, baudījām Krka ūdenskritumu burvību, ieminām Plitvices ezeru takas, sastapām Balatona ezera burvību. Un vai tiešām tas viss tikai 14 dienās?

1.diena Līvāni – Lomža

Izbraucām 13.jūlija pusdienlaikā, šīs dienas galamērķis Lomža (Polija). Šīs dienas ceļi jau sen pazīstami un vairs ne tik interesanti, bet apziņa, ka tālāk sekos nezināmais neļauj intrigai izzust. Nobraucām 527km, apmēram 7 stundās. Nakšņojām Lomžā, viesnīca – Pokoje Gošcinne nad Narwia. Divi divvietīgi numuriņi, ļoti jauka apkalpošana un viesnīca, patiešām laba!

2.diena Lomža – Zakopane

Izbraucām ap 9 no rīta, virzījāmies caur Minsk Mazovecka, lai nenāktos braukt cauri Varšavas apvedceļiem. Brauciens ilga apmēram 8 stundas, to starpā, protams, tika pusdienots, pāris vietās apstājāmies vienkārši izstaipīt kājas vai padzert kafiju. Iebraucot Zakopane, sapratām, ka uz šejieni dodoties var pat nerezervēt viesnīcu, jo nakšņošanas iespējas ir gandrīz katrā privātmājā. Mēs bijām rezervējuši „Willa Iskra” – divas nelielas istabiņas, diezgan jauki un mājīgi. Vakarā devāmies pastaigā pa Zakopane, vakars bija vēss un ātri satumsa, bet vakariņas, kuras ieturējām kādā no nacionālajiem krodziņiem, bija vienkārši fantastiskas.

3.diena Zakopane – Budapešta

Izbraucām 8 no rīta, iebraucot Slovākijā nopirkām Vinjeti 10 dienām (10Eiro). Jau kuro gadu braucot, Slovākijā vienmēr laiks apmācies un lietains, taču tas īpaši netraucēja. Ungārijā iebraucot atkal nācās pirkt vinjeti, kura derīga 10 dienām (2975forinti). Viens mīnuss Ungārijā – viņu naudas vienība, jo salīdzinoši ar mūsu latiem, viņiem ir ļoti maza vērtība. 100 forinti ir 23 santīmi, līdz ar to naudas rēķināšanas bija nedaudz nogurdinoša. Mūsu viesnīca Budapeštā atradās pašā vecpilsētas sirdī – „Gozsdu Court”, apartamenti vienkārši lieliski!!! Budapešta pati par sevi ļoti skaista pilsēta, apskatījām vecpilsētu, pacēlāmies virs pilsētas panorāmas ratā, ievēlējāmies vēlēšanās dodoties pāri lielajam ķēžu tiltam un nolikām svecītes Matjāša katedrālē.

4.diena Budapešta – Trogira

Izbraucam pus 9 no rīta. Pēc divarpus stundām jau braucam pāri Horvātijas robežai, kur pirmo reizi ceļojuma laikā tiek pārbaudītas mūsu pases. Par Horvātijas lielajiem ceļiem nākas maksāt, bet tas ir to vērts – ceļi ļoti labi! Par ceļiem līdz Trogirai kopā samaksājām apmēram 200kunas (20ls). Iebraucot Trogirā, sapratām, ka ar navigācijas palīdzību nesanāks atrast rezervēto viesnīcu, jo Horvātijas mazo ciematiņu ceļus ne īsti labi atpazina, taču tas mums grūtības nesagādāja, pajautājām vietējiem iedzīvotājiem kur mums doties un jau pēc pāris minūtēm sasniedzām galamērķi. Viesnīca – „Apartaments Midirazza”, nebijām īpaši sajūsmā, gaidījām, ka būs balkoniņš ar skatu uz jūru kā aprakstīts booking aprakstā, bet tā vietā bija vien kopīga terase. Arī mājas saimnieki nebija īpaši atsaucīgi. Taču tas nevienu mirkli netraucēja baudīt garšīgus dzērienus un lūkoties kā saule noriet aiz Adrijas jūras, tas netraucēja vakarā visiem kopīgi apsēsties augšā uz terases un malkojot garšīgu vīnu gaidīt, kad pāri mūsu galvām nolaidīsies kārtējā lidmašīna.

5. – 8.diena TROGIRA

Pirmo dienu atpūšoties no garā ceļa pavadījām pie Adrijas jūras, šeit noteikti jāpiebilst, ka vajadzīgas „Ežu čības”. Var droši staigāt pa diezgan asajiem akmeņiem un nav bail uzkāpt kādam jūras ezim. Pērkot uz vietas, čībiņas nebija īpaši dārgas, vien 4ls par pāri.

Otrajā dienā no Trogiras ar mašīnu devāmies uz Splitu (28km) un no Splitas ar kuģīti uz Supetar (Brač). Ja ir vēlme pabraukāt ar kuģīti un baudīt saules starus uz kuģa klāja, tad to noteikti ir vērts baudīt, citādi, ja braucat tikai priekš pilsētiņas apskates, tad neteiktu, ka būtu daudz skaistuma ko apskatīt.

Trešajā dienā devāmies uz Krka nacionālo parku (50km). Tas skaistums, ko redzējām nav vārdiem aprakstāms. Gan mazāki, gan lielāki ūdenskritumi. Iespēja peldēties gandrīz zem paša milzīgā ūdenskrituma bija brīnišķīga. Tas bija ne tikai interesanti, bet arī brīžiem neiespējami, jo spēcīgā ūdens straume lika turēties pretī visiem spēkiem. Sajūtas noteikti neaprakstāmas un vakarā nogurums tik pat liels, bet iespaidi fantastiski!

Ceturto dienu atkal pavadījām pie Adrijas jūras. Silts ūdens, karsta saule, jūras eži zem kājām, izbrauciens ar Katamarānu.

Trogira pati par sevi ļoti skaista pilsētiņa ar neizsakāmi šaurām vecpilsētas ieliņām, trakiem motorollistiem, milzīgām un skaistām jahtām, ziedošām palmām, garšīgām vakariņām (garneles nekur citur negaršo tā kā garšoja te!!!) un interesantu kultūru.

9. Trogira – Plitvices ezeri

Izbraucam ap 8 no rīta. Šodienas mērķis sasniegt kempingu pie Plitvices ezeriem. Kempings – Korana. Nobraukti 269km, apmēram 3 ar pusi stundas. Kempingu citiem neiesakām, wi-fi zona ļoti slikta, nav ne virtuves, ne veļas mazgāšanas iespēju. Arī kempinga personāls nebija īpaši atsaucīgs. Bet vai tas spēj traucēt, ja paši esam noskaņoti uz lielisku atpūtu? Protams, ka nē, jo mēs radījām sev lieliskas brīvdienas, neskatoties ne uz ko!

10.diena Plitvices ezeri

Plitvices ezeros devāmies iekšā caur 2.izeju, tad devāmies uz 3 punktu, tad ar kuģīti atpakaļ uz pirmo un no pirmās ar kuģīti tālāk uz 3, kur pavērās vislielākais ūdenskritums – Velikij Slap, kas noteikti jāatstāj nobeigumam, tad no trešā atpakaļ devāmies ar autobusiņu. Kopumā tur pavadījām apmērām 6 stundas, kāpām gan kalnos, gan no kalniem, devāmies gar ezeru krastiem un apskatījām gaišzaļo ūdens burvību. Grūti to visu aprakstīt, jo tikai katrs pats var izdzīvot šīs emocijas.

11.diena Plitvices ezeri – Balatons

Izbraucam ap 9 no rīta, šodien jānobrauc 414km. Ierodamies galā, kempings „Europa” – ļoti jauks, pieejama elektrība, wi-fi (par atsevišķu samaksu), uz vietas pārtikas veikals un kafejnīca. Ir arī truba no kuras var šļūkt pa taisno ezerā. No telts vietas līdz ezeram vien 100m, ūdens ezerā tik silts, it kā būtu speciāli uzsildīts.

12.diena Balatona ezers

Visu dienu pavadām baudot karstos saules starus. Dodamies izbraucienā ar katamarānu un izbaudām vēl pēdējo dienu pirms garā ceļa uz mājām.

13.diena Balatons – Krakova

Pirms pēdējā diena pirms došanās mājās. Šodien jānobrauc 483km, izbraucam ap pus9 no rīta. Garš ceļš, jau nedaudz nogurums, bet tomēr vēl joprojām priecājamies par katru jauno iespaidu, ko gūstam pa ceļam. Krakovā rezervēta ļoti jauka apartamentu tipa viesnīca – Dragon apartaments!

14.diena Krakova - Līvāni

Šodien lielā diena – galamērķis – Mājas! Jānobrauc 963km, kas it nemaz vairs neliekas maz. Nogurums un ilgas pēc mājām dara savu. Lai cik labi būtu citur, nekur nav tik labi kā mājās. Līvānos ierodamies ap pus2 naktī, noguruši, bet emocijām pilni esam aizvadījuši 14 lieliskas dienas ģimenes lokā.

Izmaksas:

Benzīns : apmēram 300l

Viesnīcas/Kempingi :

1.Lomža „Pokoje Gošcinne nad Narwia” 150PLN (1 nakts)

2. Zakopane „Willa Iskra” (1 nakts) – 200PLN

3. Budapešta „Goszdu Court” (1 nakts) – 65Eiro

4. Trogira „Apartaments Madirazza” (5 naktis) – 300Eiro

5. Plitvices ezeri, Kempings „Korona” (2 naktis) – 60Eiro

6. Balatons, kempings „Europa” (2 naktis) – 30Eiro

7. Krakova „Dragon apartaments” (1 nakts) – 180PLN

Ekskursijas :

1.Krka nacionālais parks – 47Eiro

2.Plitvices ezeri – 35ls ( izdalās bērnu un studentu biļetes)

3.Budapeštas panorāmas rats – 32Eiro

4.Kuģītis no Splitas uz Brač salu – 26ls divos virzienos

Visas cenas rēķinātas uz četriem cilvēkiem.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais