Ciemos pie Rīgas videonovērošanas centra darbiniekiem un pie glābējiem Ķīšezerā (Agnija)

  • 1 min lasīšanai
  • 8 foto

Sveiks, lasītāj!

Vienā no viskarstākajām (sun) šīs vasaras dienām, viesos divās vietās – Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centrā un pie glābējiem Ķīšezerā. Uzzināju daudz jauna un interesanta.

Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centra datoros Rīgas kartē iespējams redzēt, kurā vietā katrā mirklī atrodas policijas mašīnas un tuvāko ātri iespējams nosūtīt uz notikuma vietu, ja nepieciešams. Lielu interesi mums izraisīja izolators, kur uz četrām stundām ievieto aizturētās personas.. Izrādās, ka policijas datu bāzē ievadot personas kodu parādās visa informācija par cilvēku, piemēram, kas viņš ir, kas ir viņa ģimene, kur viņš dzīvo utt.

Vēlāk, kopā ar policijas darbiniekiem devāmies uz Ķīšezeru pie glābējiem. (pool) Tur mums rādīja un stāstīja par glābēju inventāru - vestēm, hidrotērpiem un citiem glābšanas rīkiem. Vēlāk mūs izvizināja arī ar glābšanas dienesta kuteri. Tā kā diena bija ļoti karsta, vizinoties varēja nedaudz atvēsināties.

Viesošanās beigās varējām uzdot dažus jautājumus glābšanas dienesta priekšnieka vietniekam Valteram Plešam. Viņš pastāstīja, ka lai kļūtu par glābēju, cilvēkam ir ļoti jāvēlas palīdzēt citiem. Tad seko peldēt prasmes un niršanas pārbaude, un, ja tā ir izturēta, cilvēku apmāca glābēja darbam. Glābēji pie ūdens darbu uzsāk 15. maijā un sezonu beidz 15. septembrī. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka tad glābējiem sākas brīvdienas – visu ziemu viņi trenējas, pavasarī nokārto pārbaudījumus un atkal atsāk darbu. Ziemā glābēji nirst speciāli izveidotā āliņģī Ķīšezerā.

Mums pastāstīja, ka glābšanas dienestu nolēma izveidot aptuveni pirms 60 gadiem, kad Daugavā nogrima kuģītis. Avārija notika tādēļ, ka lielākā daļa pasažieru saskrēja klāja vienā pusē un kuģis apgāzās. Šobrīd Rīgas apkārtnē ir izveidotas jau 6 glābšanas stacijas.

Tāpat kā iepriekš vēlos jūs aicināt sargāt sevi un citus sev apkārt, tā teikt – Pieslēdz Galvu! :)



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais