3dienās ar kājām Lielupe-Mērsrags

  • 3 min lasīšanai

Reizēm pienāk brīdis, kad ir jādodas ceļā. Varbūt ar auto? Dārgi un nejūt vēju, jūras smaržu. Varbūt ar riteni? Arī tehnika, ja nu pieviļ. Varbūt kājām? Ja, tieši tā . Viss atkarīgs tikai no sevis paša.

2,5 dienu pārgājiens Lielupe-Mērsrags!

Visupirms svarīgs ir ceļabiedrs. Tāds, kurš nečīkst, ar kuru saproties un ar kuru kopā ir jautri! Pakojot somu viens ir skaidrs-līdzi tikai minimums. Sola +30, bez lietus. Tātad viegla telts, guļammaiss, drusku naudas un minimums drēbju un medicīnas. Bez ugunskuriem! Trakāk ir ar pārtiku- tūristu brokastis, 6 gurķi, desas luņķis vakuumā, zemesriekstu sviests, maize 1,5l H20. Protams mazs long drink saulrietam. Nu kā nepaņemt čipsus un bezē cepumus! Tie taču neko nesver!

Visu saliekot mugurenē, paceļo,rodas jautājums- vai tiešām šito vajadzēs nest?! 15 kg! Vai tiešām tie čipsi un bezē ir tik smagi?:)

Pirmā diena

Ar vilcienu dodamies no Rīgas līdz Lielupes stacijai. Labi ka esam divatā- otrs mani uzstumj vilcienā, savādāk apkristu atpakaļ.

Sarkans busiņš no stacijas mūs aizvizina tuvu Lielupei, gar sētu aizejam līdz ietekai jūrā. Perfekts starts!Ir plkst 8 no rīta. Pāris nosistu dunduru un mūsu pēdas svaigi noskrapētā pludmalē.

Jūrmalas teritorijas pludmales šķēršošana ir obligātais pasākums , kurā gan nav dabas eksotikas, bet var redzēt arī šo to interesantu. Piem.-džekus baltos kostīmos ar zobeniem kustoties kā palēlinātās filmās.

Pirmā pelde un atpūta. Iešanas ritmu nosaka pats ķermenis-pēc 1h iešanas viss brēc, lai novāc to stulbo somu uz 10min. Tad ir sajūtas, it kā ietu pa Mēness virsmu-Kājas tik vieglas, bet tomēr nenes… Atziņa ir brīnišķīga-soma ir nenormāli smaga! Tas liek smieties līdz vēdera krampjiem-vajadzīgas bija 3h lai par to parliecinātos! Mājiniekiem jau sen tas bija skaidrsJ

Jaunķemeros ir iespēja ieskriet mazā bodītē, lai papildinātu ūdeni. Ar Jaunķemeriem beidzas Jūrmala un esam iegājušiJāņa sētas izdotajā Ziemeļkurzemes kartē. Ar to arī sevi apsveicam!

Tuvojamies Rgaciemam ap plkst 18. Skaidrs ir viens, jāmeklē naktsmājas. Īsi pirms Ragaciema bākas ir neliels asfaltēts stāvlaukums, pie kura ir daži soliņi un uzbūvēta telts, blakus sarga būdiņa. Būdiņā vietējais ar milzīgam kurpēm kājas apstiprina –Jam, te var celt teltis-5ls!- Karsto ūdeni iedošot par brīvu, tik jāiet līdzi. Virtuvītē , kā jau pie laba servisa, gaidot tējkannas kulmināciju, tiek ieslēgts TV ar krievu seriāliem arī Draugus.lv varot dabūt par brīvu. Uz galda milzīgs nazis! Labi, ka ūdens ātri vārasJ 5Ls viņš nedabūja, mums ir ekonomiskais ceļojums. Uzceļam telti gandrīz blakus bākai jaukā priežu mežā. I-de-ā-li! Sūnas ir mūsu matracis. Izdzeram pludmalē long drink kopā ar baltajiem gulbjiem, kuri ir jūrā visa gājiena laikā. Neskatotie uz to, ka šovakar no mūsu graciozitātes nav ne miņas, dzīve tomēr ir skaista! Bilance-ap 35km

Otrā diena.

Sūnas tomēr tik mīkstas nebija, bet nebija arī tik traki. Nedaudz ļodzīga gaitā, kamēr organisms saprot, ka citu variantu nebūs, dodamies ceļa arī ap plkst.8. Pludmale sāk mainīties. Aļģes, graudainākas smiltis, šaurākas pludmales līdz pat taciņām. Daudz lietuviešu atpūtnieku. Klāt Engure ar akmeņiem. Kāds puisis lūdz viņu nobildēt pie liela akmens un uzsāk sarunu-Kāpēc pasaulē nav miera- Lūk, kādas problēmas risina enguriešiJ. Engurē jadodas iekšā ciemā, jo apiet ap zivju apstrādes cehu nav iespējams. Bet te ir visas ekstras Top un Elvi. Tā kā varbūt pārtiku var iepirkt arī šeit.

Abragciems. Liels kempings, kurā var dabūt karsto ūdeni un WC. Parādās niedres un meldri. Šeit jūra sāk aizaugt. Nakšņojam neilgi pēc kempinga priežu mežā, kur sūnas kā Dormeo. Bilance ap 33km.

Trešā diena.

Gulēšana i-de-ā-li!

Īpatnēji, ka jūra ap 200m platā joslā ir kā dīķis un tad laikam ir sēklis pret kuru atmetas viļņi. žNe visur var iet pa liedagu, jo tāda vienkārši nav-niedres. Piekrastes priezu mežā vijas romantisks meža ceļš. Apdzīvotās vietās vietējie niedres rūpīgi appļauj, dažs kā rīta sportiņā ar izkapti izvicinās.Tuvojoties Mērsragam parādas līči, kasarī brīvi no niedrēm un vienā no tiem metamies atkal pa pliko un viļņos. Ļoti uzmundrinoši!

Ap plkst.14 esam klāt. Kulturālā vietā pie Kultūras nama ieturamies ar pēdējiem krājumiem un dodamies stopēt. Mašīnu daudz, bet paiet 1h un 30min kamēr parādās mūsu glābējs un aizvizina gandrīz līdz pat māju slieksnim. Trīs dienu gājums ar mašīnu ir špička!:)

Nu ko, piedzīvojums beidzies!

Secinājumi-visu pārtiku var arī neņemt šajā ceļa posmā, ir iespējas to nopirkt. Varbūt var ņemt sandales ar slēgtiem purniem.Somas svars ir atkarīgs arī no čipšiem un bezēJ, ceļojuma beigās soma svēra 7kg.

Nākamgadjādodas atpakaļ uz Mērsragu, lai turpinātu ceļu apkārt Latvijas robežai. Bet tas jau būs cits stāsts. P.S.Bildes manā profilā.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais