Manas gaitas Katara 10 dala - Indiesi, Katara.

  • 2 min lasīšanai

Soreiz aprakstisu Indiesus un vinu dzivi, jasak ar to ka man ir bijusi liela pieredze saskarsme ar viniem, esmu saskaries ar viniem Dienvidafrikas Republika, Mozambika, un komunicejis Katara. Uzreiz bridinu, ka mans apraksts nav aicinajums uz rasismu, es aprakstu tikai to ko pats redzu savam acim.

Saksu ar to, ka man liekas bija kluda, ka Indija atcela kastu sistemu 1947 gada kad ieguva neatkaribu vajadzeja so sistemu saglabat, un padarit loti dzelzainu. Par cik esmu daudz redzejis Indiesus uzreiz varu pateikt, ka Indietis nekad neintegrejas sabiedriba, vins paliek Indietis, un dzivo it ka dzivotu Indija, tur kur dzivo Indiesi ir netiriba un loti liela, viniem patik piemeslot rajonu kur dzivo, jo sava valsti vini ir pieradusi dzivot misakaste un braucot uz jaunam zemem, esmu redzejis 3, ko ieprieks nosaucu, vini ved savu miskasti lidzi. Uzreiz piebildisu, ka miskati rada tumsadainie Indiesi no Indijas dienvidu dalas, Kerlas un pec saraksta, ziemelu dala dzivo intelegence, kuriem ir gaisa adas krasa, sie Indiesi uzvedas zolidak neka, vinu tumsadainie kolegi, vinu rajoni ir tiri un sakpoti, vini nemeslo, macas un stude runa perfekta anglu valoda.

Tas bija ievads, tagad parejot uz Kataru, Indiesi kas brauc uz Kataru, nak no dienvidu dalas, no zemakajam kastam, ko vini seit dara, strada celtnieciba, slauka ielas, strada par kalpiem, vada taxi :), taxists Indietis tas ir atsevisks stasts ta ir diagnoze, pirmkart vins neruna ne angliski ne arabiski, del viniem man vajadzeja iemacities hindi pamatfrazes, tad nu luk sis Indietis, kas vada taxi biezi skatas uz mani ar lielam acim, kad sauca kur jabrauc, ne arabiski ne angliski, tikai hindiski un. Otra lieta ka Indiesi vada masinas, vini nerespekte ne citus vaditajus ne gajejus, pats galvenais viniem ir izlist prieksa un tikt atrak garam, ka Sumaheri uz cela. Vini brauc ka kamikadzes uz cela un ja kads izlien tev prieksa jareage loti atri citadi bus avarija.

Tikko ka sim Indietim paradas nauda, vinam sakapj galva un vins uzskata ka visi cilveki ir mesli un vins var darit visu, kas vinam ienak prata, braukt ka sumahers uz cela, spert ar kajam durvis splaudities un visu parejo. Ko lai saka, ne velti Indija tika izveidota kastu sistema, lai kontroletu sadus tipus, jo vini nemainas ar nabaks vai bagats, ja vins nak no zemakas kastas, tad visu muzu vins ta ari uzvedisies. Ja Indieti pienem darba, pret vinu nevar iztureties ka pret normalu cilveku, viniem patik ka kads visu laiku stav virs viniem ar rungu un visu laiku kontrole, tas nak no Britu kolonialas sistemas, ka pret viniem uzturas normali Indietis nestrada vins daris visu citu tikai ne stradas. Man daudzi Katariesi to ir teikusi, ka Indieti jatur grozos, jo savadaku valodu sis tautibas parstavji nesaprot. Man ir loti gruti saprast vinu domasanu, un dzives uztveri nekad neesmu to sapratis, daudzi no viniem doma, ja cilveks ir piedzimis nabadziba tad vinam ari janomirst nabadziba.

Tacu ir ari labi Indiesi, Indiesi ir neparspejami mazaja komercija, viena gimene atver mazu veikalinu un tirgojas, man patik mazie Indiesu veikalini, es apbrinoju Indiesus piemeram Mozambika, visa maza tirznieciba ir Indiesu rokas visi mazie veikalini, vinus saja lieta nevar parspet neviens. Katara notiek tas pats tikai mazakos apmeros, jo arabi nelauj viniem izversties. Indiesi ir labi kurpnieki, suveji. Katara ir loti daudz Indiesu musulmani, maza atkape Indija dzivo 300 miljonu musulmanu. Butu intresanti paklausities citu cilveku pieredzi saskarsme ar Indiesiem.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais