Manas gaitas Katara 7 dala, Kapec Arabi nevar pateikt Ne tiesa veida.

  • 2 min lasīšanai

Saku Kataru izprast arvien dzilak un dzilak, si raksta tema bus par to kapec, Arabiem ir problema pateikt Ne tiesa veida. Es nezinu ka ir ar citam Arabu valstim tacu pec padzilinatas izpetes es saku saprast kapec tas ta ir. Lai izprastu Arabus ir jalasa Korans un Sunnas, iemesls sai problemai ir pavisam vienkarss. Islama pasaule ir divi greku veidi, pirmais greku veids ir tas kad tu sagreko pret savu raditaju Allahu,jo vins vienmer visu redz, vienkarss piemers, ka cilveks ludzas moseja un ka vins ludzas majas, ja moseja cilveks izpilda lugsanu pilna veida un majas to izdara loti atri, tas nozime, ka vins sagrekoja pret savu raditaju, islama ir termins divkosiba, kas ir vissmagakais greka veids, elle ir 7 durvis, un tie kas bus izlikusies, ka ir ticigie nonaks pasa zemakaja limeni.

Tatad pirmais greka veids ir dievs un tu, saja gadijuma, ja cilveks sagreko vinam ir iespeja prasit piedosanu Allaham, un Allahs var piedot.

Otrs greks veids ir kad tu sagreko pirmkart pret cilveku, un tad pret dievu, saja gadijuma Allahs tev nevar piedot tavu greku, kamer cilveks tev nav piedevis. Visa musulmanu dzive ir pakartota tam, lai ar saviem labajiem darbiem vins noklutu paradize, jo Allahs prasis atskaiti, par kaatru tavu dzives sekundi, sakot no 13 gadu vecuma meitenem, un puisiem no 15 gadiem, kad engeli, saks pierakstit sliktos darbus. Un musulmani no ta loti baidas. Un lai neaizvainotu cilveku, vini izvairas pateikt ne, jo tad cilveks apvainosies, un tiesas diena Allahs, var prasit atskaiti par so darbu.

Lai jums butu labaka izpratne par to ka tas notiek:

1) Padomaja -> Tacu neizdarija -> Labo darbu (Piemeram gribeja iedot nabadzigajam nauda tacu neideva) -> Tiesas diena -> +1

2) Padomaja -> Izdarija -> Labo darbu (Padomaja un iedeva nabadzigajam naudu) -> Tiesas diena -> +1 +1 +1

3) Padomaja -> Tacu neizdarija -> Sliktu darbu (Piemeram iemest kakim ar bundzu_ -> Tiesas diena -> +1

4) Padomaja -> Izdarija -> Sliktu darbu (Piemeram piekava kaki) -> Tiesas diena -> -1

Islamas ta ir loti preciza un matematiska religija, es zinu, ka to nevar salidzinat ar matematiku, bet tada ir Arabu logika, jo vairak labo darbu tiks izdariti jo lielaka iespeja noklut paradize, pa vienam no 8 durvim. Tacu ari seit ir viena butiska nianse, ja cilveks labos darbus darba, lai paraditu citiem cik vins ir labs, tad ta bus liekuliba un vins nonaks elle, labie darbi ir jadara tikai Allaha varda.

Kapec es to visu rakstu, jo Arabu psihologija ir loti smalka lieta, un lai to izprastu ir jamacas. Vel velos piebilst paris vardus par to ka Rietumvalstu pilsoni uzvedas Katara, lai labaka izpratne butu par to cik slikti vini izkskatas katariesu acis. Paris piemeri, Jautajums, vai normals Latvietis aizietu uz baznicu nokartot savas dabigas vajadzibas Altara prieksa, protams ne. Kad Katarietis (Religiozs) redz sievieti staigajam minisvarkos neapsegtu, vins iekseji jutas tapat, ka Latvietis, kad zinas dzird, ka kads brits nokarto dabigas vajadzibas pie brivibas pieminekla, nepatikami.

Velos dzirdet jusu ieteikumus, par ko rakstit par Kataru, religija, kultura, gimenes dzive, Katariesu vesture?



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais