Manas gaitas Katara 6 dala, esanas paradumi, un Medzilisas.

  • 1 min lasīšanai

Par cik, esmu bijis loti daudzas Katariesu majas, ir pienacis laiks aprakstit Katariesu esanas tradicijas ko vini ed un ka tas notiek.

Esana sastav no divam dalam, vispirms viesi sasveicinas viens ar otru, kad Katariesi sava starpa sveicinas vini saskaras viens ar otru ar deguniem, kad jaunaks Katariestis sveiciena vecako vini saskaras ar deguniem, un jaunakais katariestis noskupsta uz pieres vecako, tas attiecas uz Katariesiem kam ir 70 un vairak gadi, kad Katariesi sveicinas visi piecelas kajas. Vecako katariesu vards ir likums, man kaiminos dzivo 97 gadus vecs Katarietis, kas pats iet uz moseju un vins visu loti labi saprot, vecaka paaudze ir loti siksta, jo kad Katara nebija naftas,ta bija loti loti loti nabadziga valsts viniem nebija neka, tacu es atkapos no temas. tatad vispirms visi sak sveicinaties, sveicinasanas sakas no vecakiem cilvekiem, un tad iet no labas uz kreiso pusi. Tad visi sez vai nu uz gridas jeb uz Kresliem, tad kalpi iznesa visiem arabu kafiju un pec tam teju, ja cilveks negrib dzert vairak arabu kafiju vins sakrata kruzi. Tad cilveki paruna butiskakos notikumus kas notikusi pa dienu. Pie kafijas pasniedz saldas melonos.

Tad sakas pats galvenais process, visi tiek uzaicinati uz jeru, visi sasezas uz gridas un ed ar rokam risus,kopa ar kartupeliem, un griez jeru pa gabaliniem, un ir daudz visadu piedevu, visi ed no milzigas blodas, katrs savu sturiti, un lej ellu uz risiem ed salatus un vesalu kaudzi visadu piedevu, butiski ir atzimet, ka Katariesu ediens nav ass, tas ir loti maigs, Indiesu Karijs mani tracina, tas gaz nost no kajam ar savu asumu. Pec vakarinam, kadas 10-15 minutes cilveki paruna dazadas lietas un tad iet majas.

Kadas izskatas medzilises viesu majas un viesu istabas, dazas no medzilisem ir istas pilis, prieks 100-200 vai pat 1000 cilvekiem, ka nu kurs buve, ista medzilise sastav no 3 dalam, sezam istabas, edamzales virtuves un protams vannasistabas, medzilise ir nodalita no parejas majas, tur drikst iet tikai gimenes locekli, dazas medzilises, gridas un sienas ir no marmora, citas no zelta, citas izgreznotas ar zilonkaulu. Medzilisa tas ir ists makslas darbs, kadas tik es vinas neesmu redzejis, par medzilisem varetu sarakstit atsevisku gramatu. Dazas medzilises griesti ir 10-15 metri augsti, citas lampas ir no kristaliem un zelta. Daudzas medzilises domine zelta un sarkanais tonis. Ir ari pavisam vienkarsas medzilises. Dazas medzilises ir karala bildes, Karali Katara loti ciena un es to pilnigi saprotu, jo Karalis loti rupejas par saviem pilsoniem,piemeram 2011 gada, vins pacela visiem Katariesiem algas par 60%. Tacu atkal novirzijos no temas. Medzilsa parasti ir loti atverta, ar durvim uz ielas pusi, Katariesu majas ir atseviskas ieejas prieks sievietem, butiska piezime, sievietes nekad neienak medzilisa ta ir tika un vienigi viriesu pasaule. Domaju, butu jaapraksta, Indiesu, Pakistaniesu, Filipieniesu, Nepaliesu esanas paradumi, jo esmu ticis uzaicinats ar uz vinu majam, ja kadam bus intresanti varu uzrakstit par sim tautam. Ta luk isuma.



Seko līdzi svaigākajiem jaunumiem

Uzzini par jaunākajiem ceļojumiem un aktualitātēm pirmais